15-jarige in het ziekenhuis na rake klap aan station van Ingemunster

© FODI
Redactie KW

Aan één zware slag in zijn gezicht houdt Gillian Vandenbussche uit Ingelmunster een hersenbloeding, zware hersenschudding, een barst in de schedel en zeven hechtingen in het achterhoofd over.

Vorige zaterdagavond ging hij langs naar het volksfeest van de burgemeester op het marktplein, samen met zijn vriend Jorke (16) uit Ingelmunster. Na het feest op het marktplein zijn ze wellicht nog naar de woning van Jorke geweest op de Vierbunderwijk en ook naar de nabije frituur. Het was omstreeks 2.45 à 3 uur toen Gillian en zijn vriend over de centrumbrug wandelden.

Even voorbij de Waterstraat, hielden er twee jongeren met hun brommer halt bij de twee tieners. “Een ervan vroeg de weg, maar toen ze niet snel genoeg konden antwoorden, kreeg Gillian een vuistslag in het gezicht. Hij viel neer op de grond en was dadelijk bewusteloos. Daarna reed het ongure duo vliegensvlug weg.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en brachten Gillian naar het ziekenhuis van Izegem. Daar stelde men een hersenbloeding vast. Gillian heeft ook een zware hersenschudding en een barst in de schedel. Hij herinnert zich niets meer van het voorval en de politie kon hem ook nog niet ondervragen. Hij heeft constant hevige hoofdpijn en moet op donderdag 3 september opnieuw een scan ondergaan. Voorlopig mag hij al veertien dagen niet naar school gaan. Hij volgt les in Sint-Idesbald in Roeselare.

(PADI)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier