14 procent meer woninginbraken in Oostende

Redactie KW

Het aantal inbraken in Oostende is dit jaar met 14 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In veel gevallen wordt overdag ingebroken als de bewoners even weg zijn. De politie neemt de inbraakgolf ernstig en onderzoekt alle feiten.

De stad Oostende heeft traditioneel geen slecht imago wat woninginbraken betreft. Van alle centrumsteden behaalt de badstad het derde beste rapport. De afgelopen weken stelt de politie echter een opmerkelijke stijging vast van het aantal inbraken op Oostends grondgebied.

“De eerste twee maanden van 2015 zijn er 14 procent meer inbraken gepleegd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, dat toen een gunstige periode was. De interventiepolitie en de sectie vermogensdelicten werken dagelijks hard om deze trend een halt toe te roepen”, reageert korpschef Philip Caestecker.

Geen duidelijk patroon

Een duidelijk patroon van de inbraken is er niet. De feiten vinden verspreid plaats in alle wijken. Opvallend is wel dat er vaak overdag ingebroken wordt, terwijl de bewoners even weg van huis zijn. Vorige week vonden zo drie inbraken plaats in de Vuurtorenwijk. De politie neemt de inbraakgolf ernstig en onderzoekt alle feiten. “Inbraken zijn sinds twee jaar een prioriteit in ons zonaal veiligheidsplan. De criminaliteitscijfers waren en zijn positief, maar we stelden toen net als vandaag een piek van inbraken vast. Een jaar geleden hebben we een bende opgerold, wat meteen ook zichtbaar was in de cijfers. We hopen binnenkort opnieuw resultaat te behalen uit ons onderzoek, want elke inbraak is er één te veel. Paniek is absoluut niet nodig, maar we roepen de bewoners op om waakzaam te zijn, en uiteraard alles goed af te sluiten met goed hang- en sluitwerk. In het kader van het zonaal veiligheidsplan hebben we hierrond een preventiecampagne lopen. Inbrekers hebben drie vijanden: licht, geluid, en tijd. Door op die factoren in te spelen kan je al een ontradend effect teweegbrengen”, aldus nog korpschef Caestecker.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier