14-jarig meisje redt bejaarde vrouw van verdrinkingsdood in Ruiselede

Yuma Claeys. (Foto WV)
Lieven Vancoillie

Door de heldendaad van een 14-jarig meisje ontsnapte een vrouw deze voormiddag aan de verdrinkingsdood. Tot er meer hulp kwam hielp Yuma Claeys in een regenput de vrouw boven water.

Yuma Claeys, de 14-jarige dochter van Koen Claeys en Rosita Callewaert, redde deze voormiddag het leven van een bejaarde vrouw. Ze woonde dinsdagavond nog het concert van U2 in Brussel bij en kwam pas laat thuis. “Ik slaap met het vensterraam open. Ik hoorde deze morgen rond 9 uur plots hulpgeroep.”

Gewekt door hulpgeroep

In haar slaapkledij en met haar gsm in de hand stapte Yuma naar het bos, in de richting van het hulpgeroep, in de Krommekeerstraat in Ruiselede. “Het geroep kwam van bij de woning van Gabrielle en André. Ik liep door het slijk in een sloot naar de woning, waar ik zag dat Gabrielle in de regenput was gesukkeld. Ze kon zich nog net aan de rand van de put vasthouden.”

De plaats van het gebeuren in de Krommekeerstraat in Ruiselede. (Foto WV)
De plaats van het gebeuren in de Krommekeerstraat in Ruiselede. (Foto WV)

Yuma greep de arm van de vrouw vast en hielp haar lange tijd boven water. Met de andere hand belde ze met haar gsm de hulpdiensten. Ik volg sociaal-technische wetenschappen en we leerden al hoe een slachtoffer te benaderen en de hulpdiensten te bellen”, zegt Yuma. De brandweer van Ruiselede, onder leiding van commandant Johan Lemey, was vlug ter plaatse. Ook andere hulpdiensten.

Naar ziekenhuis in Tielt

De vrouw werd met een ziekenwagen naar het ziekenhuis in Tielt overgebracht.” Het meisje werd door iedereen gefeliciteerd voor haar heldendaad. “Een politieagente begeleidde me weer naar huis. Mijn vader en moeder schrokken toen ze mij met slijk aan de benen zagen.” Maar zijn terecht heel trots nadat ze het hele verhaal hadden gehoord. (WV-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier