120 uur werkstraf voor vader van vermoorde Dimfy uit Zwevezele

Redactie KW

Wesley C. (32) heeft dinsdag van de Brugse correctionele rechtbank 120 uur werkstraf gekregen voor heling en bedreiging.

Zijn 5-jarig dochtertje werd eind 2012 door zijn ex-partner Nathalie Bij de Leij (43) in Zwevezele met een overdosis medicatie om het leven gebracht. De Nederlandse kreeg voor de moord 20 jaar opsluiting.

Na de dood van Dimfy op 16 november 2012 veranderde het leven van Wesley C. drastisch. Hij kon de dood van zijn dochtertje maar niet verwerken en besloot om zijn café in Wingene van de hand te doen. Serge P. uit Staden toonde interesse, maar stelde voor om de overnameprijs uit te betalen in gsm’s.

151 gsm’s ‘van de camion gevallen’

Uit onderzoek is gebleken dat Serge P. in totaal 151 gsm’s achteroverdrukte toen hij als koerier voor Belcompany werkte. P. kreeg voor zijn aandeel in de zaak een jaar gevangenisstraf. In een ander dossier werd hij dinsdag ook nog tot zes maanden cel veroordeeld.

De raadsman van Wesley C. stelde voor om zijn cliënt een werkstraf op te leggen en werd hierin gevolgd door de rechter. In het voorjaar van 2015 werd C. door de Brugse strafrechter al tot 100 uur werkstraf veroordeeld voor het opzetten van een cannabisplantage.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier