12 juryleden moeten oordelen over doodslag van Iraniër op zijn bejaarde partner

© BELGA
Redactie KW

Acht vrouwen en vier mannen zijn maandagochtend uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces in Brugge van Rasoul Ebadi (35). De Iraniër wordt verdacht van doodslag op zijn partner Godelieve Degryse (82) uit Roeselare.

Op 21 mei 2012 belde Rasoul Ebadi de hulpdiensten nadat hij de bejaarde vrouw levenloos had aangetroffen onderaan de trap van zijn appartement. De MUG-arts vermoedde dat het slachtoffer aan een hartfalen overleden was. Volgens de buren had het koppel die avond hevig ruziegemaakt.

In de hals van het slachtoffer werden wurgsporen gevonden, waarop Ebadi werd aangehouden. Bij de autopsie werd vastgesteld dat er zwaar geweld was uitgeoefend op de borstkas van het slachtoffer. Godelieve Degryse had meerdere ribbreuken. De beschuldigde houdt vol dat het slachtoffer van de trap is gevallen. Die stelling wordt ondersteund door een wetsdokter die door de verdediging als tegenexpert werd aangesteld. De wurgsporen worden in zijn visie verklaard door de val van de trap.

Smoorverliefd

Godelieve Degryse was onmiddellijk smoorverliefd toen ze Ebadi in 2005 leerde kennen. Het is niet helemaal duidelijk of hun relatie ook seksueel was. De beschuldigde beweert dat hij om de paar weken tegen zijn zin seks had met de bejaarde vrouw. De laatste maanden was de liefde bekoeld. Volgens verschillende getuigen was het slachtoffer zelfs bang van de Iraniër.

12 juryleden moeten oordelen over doodslag van Iraniër op zijn bejaarde partner
© (Foto SB)

Godelieve Degryse
© (Foto SB)

Rasoul Ebadi zal op het assisenproces verdedigd worden door de advocaten Nadia Lorenzetti, Frank Scheerlinck en Pieterjan Van Muysen. Tijdens het onderzoek stelde een neef van het slachtoffer zich burgerlijke partij bij de onderzoeksrechter, maar hij laat zich op het proces niet vertegenwoordigen. Het proces wordt voorgezeten door Steven Van Overbeke. Serge Malefason van het Gentse parket-generaal zal de rol van openbaar aanklager op zich nemen.

Vrijdag 27 februari gaat het proces voort met de voorlezing van de akte van beschuldiging en de akte van verdediging. De uitspraak wordt ten vroegste op 5 maart verwacht. Rasoul Ebadi riskeert voor doodslag 30 jaar opsluiting.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier