10 jaar effectief voor vrouw die partner 4 keer stak met een mes terwijl hij in bad zat

Redactie KW

Een 39-jarige vrouw uit Middelkerke is door de Brugse correctionele rechtbank tot 10 jaar effectieve celstraf veroordeeld voor de moordpoging op haar partner.

Tania B. deelde vier messteken uit aan het slachtoffer. Het OM had de internering gevraagd.

Op 15 juli 2014 trok de verdachte ‘s avonds naar het appartement van haar vriend P.H. (45) in Middelkerke. In bad zou ze hem gevraagd hebben om even de ogen te sluiten. Daarop haalde B. tot vier keer toe uit met een mes. Ze trof het slachtoffer twee keer in de borst, in de rug en in de onderbuik. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was relatief snel aan de beterhand.

De betrokkenen hadden elkaar leren kennen bij een opname voor hun alcoholprobleem. Toen ze elkaar begin juli opnieuw tegenkwamen in Middelkerke, zou de vonk overgeslagen zijn. Tania B. beweert echter dat ze op 10 juli verkracht is door P.H. “Onze cliënte is na een black-out van twee dagen wakker geworden en verwittigde onmiddellijk de politie”, aldus meester Nadia Lorenzetti. Het onderzoek naar die verkrachting startte echter pas na de steekpartij. P.H. werd hiervoor door de raadkamer buiten vervolging gesteld.

Volgens de verdediging waren de stoppen doorgeslagen toen het slachtoffer een vriend aanwees als verantwoordelijke voor de verkrachting. Op basis van artikel 71 werd de vrijspraak gevraagd. De rechtbank oordeelde echter dat de vrije wil van de beklaagde niet was uitgeschakeld. In het vonnis werd verwezen naar de manier waarop B. haar partner eerst dronken voerde. Bovendien had ze bij haar huisdokter spuiten en medicatie gestolen. Aan een vriendin kondigde ze aan dat ze het werk zou afmaken met een spuitje.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier