10 jaar cel voor vrouw uit Middelkerke die haar vriend probeerde te vermoorden

Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft een 39-jarige vrouw uit Middelkerke veroordeeld tot tien jaar cel voor de moordpoging op haar vriend. De vrouw zelf vroeg de vrijspraak op basis van artikel 71, onweerstaanbare drang.

De vrouw verwondde haar vriend op 15 juni 2014 met vier messteken. Een steek was net naast het hart. De man werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleefde. De advocate van de vrouw voerde aan dat ze radeloos was en handelde onder morele dwang. Ze was voordien immers verkracht door haar vriend en vroeg de vrijspraak.

Eén messteek ging vlak naast het hart

Maar het hof van beroep oordeelde van niet omdat de verkrachting nooit werd bewezen. “Het strookt in elk geval niet met de werkelijkheid dat de politie de klacht van verkrachting op 10 juni niet ernstig nam. Bovendien is er geen beroep aangetekend tegen de buiten vervolging stelling van de verkrachting door de raadkamer.” Dat de vrouw radeloos was, wijst het hof dus af en eveneens dat ze toen ontoerekeningsvatbaar was, integendeel. “Het heeft geen haar gescheeld over het slachtoffer was overleden aan zijn verwondingen. Eén messteek ging vlak naast het hart.” Dat de vrouw dronken was toen ze haar vriend neerstak, is volgens het hof ook niet van toepassing. “De vrouw heeft zichzelf in die toestand gebracht.”

De tien jaar cel die ze kreeg voor de rechtbank van Brugge, vond het hof in Gent dan ook een passende straf.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier