10 jaar cel voor papa die baby schedelbreuk sloeg omdat die hem stoorde bij het gamen

Redactie KW

De baby verloor een deel van zijn hersentjes en zal er blijvende motorische schade aan overhouden.

Westendenaar Bram L. (21) heeft in de Brugse rechtbank tien jaar effectieve celstraf gekregen. De jonge vader sloeg zijn twee maanden oude baby een twaalfvoudige schedelbreuk omdat het jongetje hem stoorde tijdens een videospel. De baby verloor een deel van zijn hersentjes en zal er blijvende motorische schade aan overhouden.

De rechter kende het kindje een voorlopige schadevergoeding van 25.000 euro toe. De vreselijke feiten dateren van zondag 4 september vorig jaar. Bram L. zat in zijn appartement aan het Arthur Meynneplein in Westende het voetbalspel Fifa te spelen op zijn Playstation. Zijn vriendin lag te slapen in een andere kamer waardoor hij alleen was bij zijn zoontje. Toen het jongetje maar bleef huilen verloor hij de controle en takelde hij het kind zwaar toe. Bram L. stond terecht voor poging tot doodslag, maar dat achtte de rechter maandag niet bewezen.

Bram L. werd schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen, onmenselijke behandeling en schuldig verzuim. De jongeman zit sinds de feiten in voorhechtenis en reageerde zichtbaar geschrokken op het zware vonnis. Hij ontkende aanvankelijk, maar ging geleidelijk aan over tot bekentenissen. Hij is geen onbekende voor het gerecht. De mama van het jongetje werd even verdacht van schuldig verzuim, maar werd buiten vervolging gesteld.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier