10 jaar cel geëist voor cocaïnedealer die Brugse zaakjes regelde vanuit hotel in Oostende

13/10/16 om 18:38 - Bijgewerkt om 18:35

Een 33-jarige Albanees riskeert voor de Brugse correctionele rechtbank een gevangenisstraf van 10 jaar voor de verkoop van cocaïne. Zijn drugsbende was vooral actief in Brugge. In totaal moeten elf beklaagden zich voor de feiten verantwoorden.

10 jaar cel geëist voor cocaïnedealer die Brugse zaakjes regelde vanuit hotel in Oostende

Volgens het openbaar ministerie is Emirjan H. in totaal al acht jaar bezig met zijn handeltje. De beklaagde werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één jaar met uitstel. Sinds het voorjaar van 2014 beschikt de politie over informatie dat H. samen met de broers K. opnieuw aan het dealen is. Het onderzoek toonde aan dat afnemers steeds konden bellen naar een Belgisch gsm-nummer. Die 'telefonist' verbleef zelf in Spanje en regelde dan het contact met de eigenlijke dealer.

Emirjan H. regelde zijn zaakjes vanuit een hotel in Oostende, waar hij op 8 december 2015 werd opgepakt. Hij riskeert tien jaar cel. Voor zijn rechterhand B.K. (26) werd 6 jaar gevorderd. "Hun drugsmaffia heeft het maatschappelijk leven in al zijn weefsels aangetast. Ze zijn niet verslaafd aan coke, enkel aan geldzucht", aldus procureur Lode Vandaele.

De verdediging merkte op dat het dossier veel minder groot is dan het parket laat uitschijnen. "Hij heeft op 2,5 jaar tijd 31.000 euro naar zijn familie gestuurd. Is dat dan de grote drugsbaron?", aldus meester Thomas Gillis. "Die vergelijking met een maffiabaas slaat nergens op. Dat zogezegde luxehotel in Oostende is in werkelijkheid de schraalheid zelve."

De rechter doet uitspraak op 1 december.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!