Crevits wil vrachtwagens aan school onder de grond

Redactie KW

Vlaams minister voor Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft maandag bij de start van het nieuwe schooljaar aan de kinderen van de basisschool De Lisblomme in Lissewege bij Brugge beloofd dat ze geld zoekt om de vrachtwagens die aan de schoolpoort voorbij scheuren, onder de grond te krijgen. De Lisblomme grenst aan de N31-expresweg Brugge-Zeebrugge. Dat is de belangrijkste toegangsweg tot de haven. De voorbije maanden werd de schoolomgeving al aangepakt.

De leerlingen van de Lisblomme, één van de twee basisscholen in Lissewege, kunnen door de ingrepen op de N31 nu veiliger met de fiets en de wagen naar school. Het fietspad ligt nu afzonderlijk van de weg. Voor de kinderen die met de wagen naar school worden gebracht, is er een parkeerzone op wandelafstand gerealiseerd.

“Mijn oren doen pijn”, vertelde de minister maandagmorgen aan de leerlingen van de school. “Zowel de burgemeester als andere politici in de stad trekken regelmatig aan mijn oren om me eraan te herinneren dat de N31 in Lissewege tot de gevaarlijkste locaties in Vlaanderen behoort. De expresweg snijdt het dorp in twee. Ik hoop nu zo snel mogelijk voldoende centjes te vinden om het gevaarlijke vrachtverkeer onder de grond te krijgen.”

De opdracht voor een studie over een ondertunneling of insleuving van de doortocht van Lissewege is bijna rond. Dat is de eerste stap in de realisatie van de werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier