Crevits start besprekingen over vrachtwagenparkings in Westkerke

Redactie KW

Vlaams minister van mobiliteit Hilde Crevits start onderhandelingen op met de concessiehouders van de tankstations in Mannenkensvere en Jabbeke. Ze wil nagaan of de aanpassing van de parking in Westkerke mogelijk is. Dat heeft ze geantwoord op een parlementaire vraag van de burgemeester van Veurne, Jan Verfaillie.

Momenteel is er een duidelijk tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs de A18. Dit zorgt voor overlast in de steden/gemeenten die aan de autosnelweg palen. Zo nam het stadsbestuur van Veurne de drastische maatregel door een algemeen parkeerverbod voor vrachtwagens in te voeren op het grondgebied. Het aantal parkerende vrachtwagens liep op sommige dagen op tot meer dan 100.

Sanitair

“In Westkerke ligt langs beide kanten van de A18 een groot terrein maar het grote gebrek is dat er geen voorzieningen aanwezig zijn”, zegt Verfaillie. De minister laat nu onderzoeken of de concessiehouders van de parkings/tankstations in Jabbeke en Mannekensvere via een bijakte de bestaande infrastructuur van de parkings in Westkerke kunnen realiseren. Daar zou ondermeer een sanitair blok moeten komen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier