Crevits investeert 26 miljoen voor werken kustveiligheid

Redactie KW

Dit jaar gaat er 26 miljoen euro naar investeringen in kustveiligheid.

Het gaat om belangrijke werken in het kader van het Masterplan Kustveiligheid van Vlaams Minister Crevits. Dat is een plan om de kust tegen zware stormen te beschermen. Minister Crevits : “Dit jaar investeren we 26 miljoen euro in de zeewering. In Oostende is het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) gestart met de bouw van een stormmuur op de Oosteroever. Nog in Oostende staat de verhoging en de verbreding van de stranden op het programma tussen het groeistrand en Raversijde, het grootste project voor dit jaar”.

Verder zijn er plannen voor de uitbouw van de zeedijk in Wenduine. Die zijn in opmaak en de opdracht voor die werken komt nog dit jaar op de markt. In Nieuwpoort is een proefopstelling geplaatst voor het bestuderen van de stormvloedkering in de havengeul en in Koksijde worden de zeewerende duinen versterkt.

Toerisme

Minister Crevits pleit voor een goede samenwerking en eendracht met de gemeentebesturen en het provinciebestuur om de volgende jaren met het Masterplan Kustveiligheid aan de slag te gaan. “De gemeenten zijn goed geplaatst om niet alleen de eigen inwoners te informeren, maar bovendien de duizenden vakantiegangers en recreanten te overtuigen van de noodzaak en de zin van deze werken”, zegt de minister. “Wij investeren in zeewering en creëren een sterke en een veilige kust. Maar dat is niet het enige. Op veel plaatsen en vaak samen met de gemeentebesturen scheppen wij door deze werken nieuwe kansen voor het toerisme”, besluit minister Crevits.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier