Crevits: Dossier AX loopt geen vertraging op (reactie)

Redactie KW

Volgens Vlaams Minister van Openbare Werken Crevits loopt het AX-dossier geen vertraging op. Ze wil reageren op uitspraken van Vlaams volksvertegenwoordiger Karlos Callens in het Focusjournaal van gisteren (zie ook artikel op website: Snelweg AX komt er pas tegen 2015)

Crevits: “De aanleg van de AX-verbinding (ondertussen officieel gedoopt als de A11, een nieuwe verbindingsweg tussen Brugge en Knokke-Heist) is noodzakelijk, niet alleen voor de ontsluiting van de haven van Zeebrugge, maar ook voor de algemene mobiliteit binnen de hele Brugse Regio. Ik heb steeds een timing vooropgesteld waarbij de AX afgewerkt zal zijn tegen 2013 – 2014. Deze timing wordt nog steeds aangehouden. Er is dus helemaal geen sprake van vertraging. Alles loopt volgens plan. Momenteel worden er nog een aantal voorbereidende stappen gezet zoals de opmaak van een GRUP (waarvoor trouwens VLD-collega Van Mechelen bevoegd is), het verkrijgen van de nodige vergunningen en de onteigeningen. Als het van mij afhangt, starten de werken in 2011.”

” Het AX-dossier kan in geen geval een belemmering betekenen voor een beslissing over de locatie van een mogelijk nieuw voetbalstadion in functie van het wereldkampioenschap in 2018.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier