Crematorium op site Steenbakkerij De Keignaert?

Redactie KW

Het stadsbestuur zoekt een nieuwe locatie voor een crematorium nadat de geplande locatie nabij de Wellingtonrenbaan onder druk van het buurtprotest werd afgevoerd. Eén van de pistes is de steenbakkerij De Keignaert aan de Grintweg in Zandvoorde. “Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden en er zijn nog geen knopen doorgehakt”, aldus Johan Vande Lanotte.

In november 2009 maakte Johan Vande Lanotte bekend dat het stadsbestuur afzag van de geplande locatie. Maar een crematorium blijft volgens de stad wel noodzakelijk omdat zo’n 85 % van de Oostendenaars gecremeerd wordt en Oostende goed is voor 35 % van de crematies in het Brugse crematorium. Cijfers overigens die door het actiecomité – intussen omgedoopt tot actiegroep Wellington – betwist worden.

“Nog geen ‘go'”

In elk geval zoekt het stadsbestuur een nieuwe locatie en in Zandvoorde is te horen dat het wel eens de steenbakkerij De Keignaert aan de Grintweg zou kunnen worden. „De steenbakkerij is één van de mogelijkheden”, erkent Johan Vande Lanotte. „Maar er is op dit moment zeker geen go ! voor en nog andere mogelijkheden worden onderzocht. Waarschijnlijk zal er een bestemmingswijziging nodig zijn, maar vraag is ook hoe de toekomst van de steenbakkerij eruitziet. Op dit moment zijn we nog een beetje aan het uitkijken.”…

(HH voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 26 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier