Creafun verbreekt wereldrecord Twister tijdens West-Vlaanderens Mooiste in Roeselare

Redactie KW

Met een Twistermat van 2.550 vierkante meter verbrak Creafun zondagnamiddag in Roeselare het vorige record met maar liefst 300 vierkante meter. Tijdens het hoogtepunt stonden om en bij de 450 mensen op de mat.

De wereldrecordpoging werd georganiseerd naar aanleiding van het tienjarig bestaan van jeugddienst Creafun. “Het fietsevenement West-Vlaanderens Mooiste leek ons het ideale moment om deze recordpoging te ondernemen”, vertelt Koen De Vos van Creafun. “Binnen stond er een hele speelruimte met onze bekende bus en natuurlijk heel veel springkastelen waar de kinderen zich volop konden amuseren.”

“We werden gespaard van veel regen zodanig dat we buiten onze grootse Twistermat konden realiseren. In totaal waren er 1.400 Twistermatten, goed voor 2.550 vierkante meter Twisterplezier. Dat is meer dan de 2.226 vierkante meter die enkele jaren geleden in Twente werd genoteerd. Zodoende is de wereldrecordpoging dus geslaagd”, glundert Koen. “Het hoogtepunt was om 15.30 uur, toen waren er ongeveer 450 mensen aan het Twisteren, een mooi moment.”

Na afloop werden de matten, waaronder velen gesigneerd door BV’s, ook nog eens verkocht ten voordele van wensenorganisatie Make-A-Wish.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier