‘Crabzilla’ strijkt neer in Sea Life

Redactie KW

Vanaf vrijdag 2 april zal in het Sea Life Centre in Blankenberge de ‘grootste levende krab die ooit te zien was in Europa’ te bezichtigen zijn. Het beestje heet ‘Crabzilla’: een volwassen Japanse reuzenspinkrab waarvan de spanwijdte van de scharen méér dan 3,5 meter bedraagt. En Crabzilla kan nog groeien, volledig volgroeid wordt een reuzenspinkrab tot 4,5 meter groot.

Het exemplaar van de “Macrocheira kaempferi” werd eind verleden jaar gevangen in de Stille Oceaan. Zij werd eerst opgevangen in het Sea Life Centre in het Britse Birmingham maar verhuist nu naar Sea Life Blankenberge.

Het centrum beschikt immers over een groot aangepast aquarium waar momenteel al zes spinkrabben leven. “Hoewel deze dieren nu al kunnen rekenen op bijzonder veel bijval, verzinken ze in het niets bij de unieke reuzenkrab die hen zal vervoegen.” En volgens het Sea Life Centre is de reuzenspinkrab niet alleen door de afmetingen een “monsterlijke verschijning”: het beestje lijkt ook op een spin.

Crabzilla wordt vrijdagmorgen opgehaald in Engeland met een
speciale koelwagen voorzien van een aangepast reservoir en luchtpompen. Onder escorte en met een speciaal viptransport door de Kanaaltunnel wordt het dier rond 16 uur in Blankenberge verwacht. Na een eerste controle door de dierenarts wordt het dier onmiddellijk bijgeplaatst in het krabbenbassin. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier