Coulembier volgt Hilde Demedts op als schepen

Redactie KW

Johan Coulembier uit Bellegem wordt na Nieuwjaar schepen van de stad Kortrijk. Dat hebben we uit goede bron vernomen en het is ons bevestigd. CD&V’er Coulembier vervangt zijn partijgenote Hilde Demedts die deze zomer afscheid nam van de politiek. Woensdag wordt de keuze voor Johan Coulembier officieel gemaakt.

CD&V’er Johan Coulembier wordt schepen van de stad Kortrijk. Hij volgt na Nieuwjaar zijn partijgenote Hilde Demedts op. Demedts nam deze zomer afscheid van de politiek maar was op papier nog altijd schepen van personeelszaken in afwachting van de terugkeer van Stefaan De Clerck als burgemeester. Maar omdat er nog altijd geen nieuwe federale regering is, blijft De Clerck voorlopig nog even ontslagnemend minister. Zo lang de onderhandelingen lopen keert De Clerck dus niet terug naar Kortrijk.

Interne zoektocht

Lieven Lybeer blijft daardoor waarnemend burgemeester en dus moet er nu een nieuwe schepen komen. Na een interne zoektocht viel de keuze uiteindelijk op Johan Coulembier uit Bellegem. Coulembier, die een eigen zaak heeft in filmdistributie, is al sinds 2000 gemeenteraadslid.

Bevoegdheden

Op 10 januari legt Johan Coulembier de eed af in de gemeenteraad. Dan beslist het schepencollege hoe ze de bevoegdheden zullen verdelen. (LD)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier