Cordon sanitaire doorbroken in OCMW-raad Oostende

Redactie KW

Tijdens de installatievergadering van de OCMW-raad in Oostende werd het cordon sanitaire doorbroken.

De installatievergadering voor de nieuwe Oostendse OCMW-raad vond maandagavond 7 januari plaats. Vanessa Vens (SP.A) is de nieuwe OCMW-voorzitter. Deze eerste OCMW-raad van de nieuwe legislatuur verliep niet echt vlot en werd tot twee keer toe geschorst.

Tijdens de samenstelling van enkele comités, viel op dat Patrick Deschuytter met twee stemmen werd verkozen tot lid van het Bijzonder comité van Aankoopbeleid, hoewel hij als enige raadslid van het Vlaams Belang zetelt. Hetzelfde scenario herhaalde zich bij de verkiezing van de leden van het Bijzonder Comité van het begeleidingstehuis De Brem. Dit betekent dus dat de extreem-rechtse politicus steun kreeg uit een andere partij.

De meerderheid verspreidde intussen een document dat stelt dat uitdrukkelijk afstand wordt genomen ‘van het stemgedrag van de heer Plasschaert op de OCMW-raad van 7 januari 2013’ en dat het Oostendse bestuursakkoord 2013-2018 loyaal en volledig zal worden uitgevoerd. Het document zal worden ondertekend door SP.A-voorzitter Jeroen Soete, burgemeester Jean Vandecasteele, OCMW-voorzitter Vanessa Vens, eerste schepen Bart Tommelein, CD&V-voorzitter Cyriac Borloo, de CD&V-schepenen Krista Claeys en Hilde Veulemans en -gemeenteraadslid Johan Verstreken.

Blijkbaar gaat de meerderheid ervan uit dat CD&V’er Plasschaert voor de Vlaams Belang’er stemde. Plasschaert zelf en CD&V-voorzitter Cyriac Borloo willen echter geen commentaar kwijt.

(BVO/HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier