Coördinator van BKO in Wervik op staande voet ontslagen na versturen van één verkeerde mail

Redactie KW

Dolores Hosdey (40) uit Wervik is door de OCMW-raad op staande voet ontslagen.

Ze was zeven jaar coördinator van de buitenschoolse kinderopvang Sloeber. Dolores Hosdey was niet vast benoemd. Ze was dus contractueel in dienst en wordt acht maanden uitbetaald. Dinsdag ontving ze haar ontslagbrief. De nieuwe meerderheid van SP.A-N-VA-Open Vld verwijt Dolores Hosdey ‘een zware beroepsfout’.

Foute mail zorgt voor onrust bij ouders

De oppositiepartij CD&V reageert furieus op het ontslag. De buitenschoolse kinderopvang Sloeber telt drie locaties in Wervik, Geluwe en Kruiseke. Vanaf de herfstvakantie gaat het OCMW werken met voorinschrijvingen. De communicatie over die voorinschrijvingen liep naar de ouders toe evenwel compleet fout. Wat leidde tot grote ongerustheid bij veel ouders. Ze kregen van Dolores Hosdey hierover een e-mail. De inhoud daarvan werd naar verluidt door haar niet voorgelegd aan de OCMW-voorzitter en/of OCMW-secretaris. Wat haar nu dus zwaar wordt aangerekend.

“Opdrachten van diensthoofd uitgevoerd”

Dolores Hosdey werd tijdens de OCMW-raad gehoord achter gesloten deuren. Ze liet zich bijstaan door advocaat Marc Decramer. Hij overhandigde ter zitting een dik bundel waaruit moest blijken dat de coördinator gewoon de opdrachten van haar diensthoofd uitvoerde. Meester Decramer vroeg de OCMW-raad rustig de tijd te nemen om die documenten in te kijken en een beslissing uit te stellen, met bijvoorbeeld een maand. Men ging daarop niet in.

(EDB)

Uit Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier