Controles naar illegaal afvaltransport

In het zuiden van de provincie werden woensdagmorgen vrachtwagens gecontroleerd. Bedoeling was om op zoek te gaan illegale afvaltransporten.
Redactie KW

In het zuiden van de provincie werden de hele morgen vrachtwagens gecontroleerd. Bedoeling was om op zoek te gaan illegale afvaltransporten. Maar grote afvalzwendels zijn er vanmorgen niet aan het licht gekomen. Wel werden een aantal kleinere inbreuken vastgesteld. Aan de actie werkten 80 mensen mee.

Politieagenten op de moto plukken vrachtwagens uit het verkeer en leiden ze naar de verkeerspost van Kortrijk op het Kennedypark. Hier worden ze op verschillende punten gecontroleerd.

Alles samen werden 120 vrachtwagens met afval of mest gecontroleerd. Slechts 1 chauffeur was helemaal niet in orde met de regels rond afvaltransport. Een kleine 20 chauffeurs was niet in orde met de rij- en rusttijden. Er werden een vijftiental kleine inbreuken vastgesteld zoals papieren die niet correct zijn ingevuld.

Elk jaar worden er een tweetal grote controles gehouden omdat het arrondissement Kortrijk een risicovol gebied is als het op inbreuken op de afvalwetgeving komt. De chauffeurs reageren gemend op deze grootscheepse controle waar 80 mensen van verschillende diensten aan meewerken. (Focus-WTV)

-Kijk vanavond naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier