Contract projectcoördinator Oosteroeverproject werd niet verlengd

Redactie KW

Bart Slabbinck – de projectcoördinator voor de ontwikkeling van de Oosteroever – zag zijn contract in 2010 niet meer verlengd.

Met ingang van 1 januari zegde de Volkscoöperatieve Buitengoed haar samenwerking met Bart Slabbinck op. De Bruggeling, die eerder bij Natuurpunt aan de slag was, werd twee jaar geleden door Buitengoed aangetrokken als coördinator voor de ontwikkeling van de kustzone van de Oostendse Oosteroever. Zijn contract werd onverwacht niet meer vernieuwd.

Tal van partners zijn betrokken bij de ontwikkeling van die kuststrook, die een nieuwe toekomst voorziet voor onder andere de Halve Maan, de Batterij Hundius, de Maritieme Site en het Maritiem Plein. Slabbinck zelf was niet voor veel commentaar bereikbaar, maar liet toch weten dat hij zonder rancune vertrekt. Hij is blij dat het toekomstplan voor de Oosteroever eind december gefinaliseerd werd en dat er door minister Crevits een budget voorzien werd om ook in 2010 een coördinator aan de slag te houden. Toenmalig voorzitter Johan Vande Lanotte van nv Plassendale was niet voor commentaar bereikbaar.

In een mededeling liet de CD&V Oostende weten het ontzettend jammer te vinden dat het contract van Bart Slabbynck niet werd verlengd. Volgens de CD&V is het project Oosteroever een project waar ontwikkeling van woonfunctie, natuur, tewerkstelling, visserij, watersport en toerisme centraal staan. (ML)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 8 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier