Continenal Mess klaar na renovatie

Op de Zeedijk in Middelkerke is de Mess Continental officieel geopend door minister De Crem.
Redactie KW

In Middelkerke is de vroegere mess voor legerofficieren op de zeedijk helemaal gerenoveerd. Het opmerkelijke gebouw, in de volksmond de Continental, is nu omgetoverd tot een hotel-restaurant voor militairen. De eerste gasten komen pas zaterdag aan, maar nu was er al de plechtige opening.

Minister van defensie Pieter De Crem is eregast op de plechtige heropening van de gerenoveerde mess Continental. Het beschermde gebouw op de zeedijk van Middelkerke is van het Belgisch leger en was drie jaar dicht voor een grondige renovatie. Resultaat: een modern hotel-restaurant voor militairen, dat ook voor seminaries kan dienen.

Sociaal toerisme

De Mess Continental dateert uit de jaren 20 en was oorspronkelijk een burgerhotel. In de jaren vijftig kocht defensie het pand, met het oog op sociaal toerisme. Aanvankelijk alleen voor legerofficieren, maar eind jaren 90 werd het hotel opengesteld voor militairen van alle rangen. Het gebouw omvormen tot een modern hotel-restaurant was niet evident.

Met de Mess Continental heeft het Belgisch leger nu vijf domeinen waar militairen goedkoop op vakantie kunnen. Middelkerke is het enige met hotelfunctie. De renovatie heeft naar verluidt tussen de 3 en 4 miljoen euro gekost.

15.000 overnachtigen

De gerenoveerde mess Continental ontvangt zaterdag zijn eerste gasten. Defensie mikt op zo’n 15.000 overnachtingen per jaar. (SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier