Containerpyromane voor rechter

Redactie KW

De 20-jarige Aline Robyn, die wordt verdacht van tal van brandstichtingen aan afvalcontainers tussen oktober 2007 en eind maart 2008 in het Ieperse en in Brussel, vraagt de vrijspraak voor de feiten in het Ieperse. Dat was maandag te horen op de rechtbank van Ieper. De jonge vrouw is bereid in therapie te gaan.

De Westhoek kende tussen oktober 2007 en februari 2008 een golf van brandstichtingen van afvalcontainers. Later waren er gelijkaardige feiten in Brussel. Eind maart betrapte de politie aan het Centraal Station in Brussel de uit Langemark-Poelkapelle afkomstige Aline Robyn terwijl ze afval in brand stak.

De vrouw bekende in de gevangenis feiten in Brussel en in Ieper. Later ontkende ze een deel van de aantijgingen. Het parket van Ieper legt haar nu een zestiental feiten ten laste. Haar raadsman vraagt voor de Ieperse feiten, wegens een gebrek aan bewijzen, de vrijspraak. Het openbaar ministerie zegt dat Robyn niet in de cel thuishoort, maar wel in therapie moet gaan. Vonnis op 9 februari. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier