Containerparken Wervik en Geluwe drie maanden dicht

Redactie KW

Wegens werken zullen de containerparken in Wervik en Geluwe volgend jaar telkens voor zo’n drie maanden volledig gesloten zijn. Tijdens de sluiting in Wervik zullen de inwoners naar het containerpark in Geluwe of Menen kunnen. Gedurende de sluiting in Geluwe kunnen de bewoners terecht in het containerpark van Wervik of Menen.

De werken op het containerpark langs de Robert Klingstraat in Wervik vangen in principe aan op 9 januari. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken duren tot begin april met Pasen. Gedurende deze sluiting zullen de openingsuren in Geluwe worden uitgebreid. Na de voltooiing van de werken in Wervik, komt de deelgemeente Geluwe aan de beurt. Het containerpark daar aan ‘t Voske zal gesloten zijn van Pasen tot begin juli. “Om de overlast daar zoveel mogelijk te beperken, is ervoor gekozen om de sluiting te voorzien gedurende de wegen- en rioleringswerken aan het kruispunt van de Beselare-, Klooster- en Derde Lansiersstraat in Geluwe”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V). “Door die werken zou het containerpark dan ook moeilijker bereikbaar zijn.”

De twee containerparken worden uitgebreid en er komen weegbruggen en slagbomen. Na de aanpassingswerken zal er een toegangscontrole gebeuren via de identiteitskaart. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier