Containerpark niet meer volledig gratis?

Redactie KW

De gemeenteraad komt op maandag 22 december om 19 uur bijeen in het gemeentehuis en zal zich onder meer buigen over het diftarsysteem in te voeren op het containerpark. Indien de raad instemt met de invoering van het systeem zou het recyclagepark niet meer volledig gratis zijn.

Huisvuilintercommunale MIROM wil volgens het aankondigend verslag van de gemeenteraad de aangesloten gemeenten laten overgaan tot de invoering van dergelijk systeem op de recyclageparken. Diftar staat voor GeDIFferentieerd TARiefsysteem. Volgens het aankondigend verslag van de raad zou op het containerpark worden overgegaan tot de invoering van een geautomatiseerd systeem, waarbij drie tarieven van kracht zouden worden.

Een eerste tarief zou het gratis tarief zijn. Het park zou volgens het voorstel gratis blijven voor papier en karton, PMD, metaal, textiel, glas en klein gevaarlijk afval. Het duurste tarief zou bedoeld zijn voor brandbaar afval en grof vuil. Daar zou de containerparkbezoeker vanaf de eerste kilogram 0,125 euro per kilogram moeten betalen. Een derde tarief zou een gereduceerd tarief zijn dat geldt voor gipsafval, asbestcement, plastiek, houtafval, stortafval, vlak glas, aarde, tuinafval, steenpuin, piepschuim en bloempotjes. De eerste 1.000?kg zouden gratis zijn. Van 1.000 kilogram tot 2.000 kilogram per jaar en per gezin zou 0,025 euro per kilogram gevraagd worden. Voor meer dan 2.000 kilogram zou de prijs voor KMO-afval betaald dienen te worden. Ook kleine en middelgrote ondernemingen zouden volgens dit voorstel gebruik kunnen maken van het geautomatiseerde recyclagepark. (Carl Bruneel)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 19 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier