Conservatorium aan Zee-studentes scoren in Dexia Classics-wedstrijd

Redactie KW

Pauline Tomassen en Maya Vanhinsberg, allebei studenten van het Conservatorium aan Zee, kaapten allebei een eerste prijs weg tijdens de nationale muziekwedstrijd Dexia Classics. Ze werden ook uitgekozen op morgen, op zaterdag 19 februari, een recital te geven in de Koninklijke Muntschouwburg.

Sinds 1965 organiseert Dexia jaarlijks een wedstrijd voor studenten van gemeentelijke academies voor muziek en woordkunst. Deze wedstrijd heeft als doel de kwaliteit van het kunstonderwijs te belichten en jonge artiesten aan het begin van hun carrière een duwtje in de rug te geven. Pauline Tomassen en Maya Vanhinsberg, studentes van het Conservatorium-aan-Zee, namen deel aan de wedstrijd op respectievelijk piano en dwarsfluit. Zowel Pauline als Maya kregen op hun selectie te horen dat ze mochten deelnemen aan de finale in november. „Die finale vond plaats in het gebouw van Dexia in Brussel. Daar speelden we grotendeels dezelfde stukken als in de selectie en kregen we ook een verplicht werk voorgeschoteld.” Amper 30 deelnemers, waaronder Maya en Pauline, slaagden er in om meer dan 90 % van de punten te halen en zo een eerste prijs in de wacht te slepen.

Concert

Net als de andere eerste prijs-winnaars mogen Maya als Pauline deelnemen aan het finaleconcert in De Munt in Brussel, komende zaterdag. In de Koninklijke Muntschouwburg worden ook de diploma’s en prijzen uitgereikt. Wie Pauline en Maya aan de slag wil zien, moet zaterdag dus naar De Munt in Brussel gaan. Tyssen 14 en 17 uur laten alle winnaars het beste van zichzelf horen in vijf verschillende ruimtes van de schouwburg. Om 17.30 uur mogen de zes meest briljante laureaten meespelen met het Brussels Philharmonic Orchestra. Deze concerten kunnen gratis bijgewoond worden.

(KVC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier