Congolees uit Kortrijk die dochter liet sterven, riskeert zes maanden cel

Redactie KW

Een 42-jarige Kortrijkzaan van Congolese origine, Evarist M.M., riskeert een effectieve celstraf van zes maanden en een geldboete wegens schuldig verzuim.

De man verscheen woensdag voor de rechtbank van Kortrijk omdat hij het begin vorig jaar niet nodig vond om de hulpdiensten te alarmeren toen zijn dochter een epilepsieaanval kreeg. De feiten kenden een dodelijke afloop. De feiten speelden zich af op 12 januari 2012. “Toen kreeg de dochter een epilepsieaanval”, verduidelijkte de raadsman van de zoon, die zich burgerlijke partij stelde. “Na zeven minuten leek het erop dat het meisje opnieuw bijkwam nadat de ouders haar gezicht met water besprenkelden. Ogenblikken later ging het echter opnieuw fout en die aanval kostte haar uiteindelijk het leven. Het slachtoffer overleed onder het toeziend oog van haar vader. Mijn cliënt haalde hulp, maar werd eerst een half uur tegengehouden. Daardoor kwam alle hulp te laat.”

“Moeilijk om correct te handelen”

Het meisje in kwestie was 1m40 groot en woog 180 kilogram. Omdat haar moeder ook naliet om de hulpdiensten te alarmeren, werd zij inmiddels geïnterneerd.

“Het meisje had regelmatig een aanval en mijn cliënt wist echt wel hoe hij moest reageren”, vertelde de advocaat van de beklaagde, die op dit moment in zijn thuisland verblijft. “Alleen was het met iemand zoals zijn vrouw in de buurt moeilijk om in dergelijke gevallen correct te handelen. Zij is niet voor 100 maar voor 200 procent gek. Evarist M.M. is zeker niet schuldig aan schuldig verzuim”, besloot de raadsman die voor de Congolees de vrijspraak vroeg.

Op 13 februari doet de rechter uitspraak in deze zaak.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier