“Congo” van Bruggeling David Van Reybrouck genomineerd voor NS Publieksprijs

Redactie KW

“Congo” van de Brugse schrijver en cultuurhistoricus David Van Reybrouck is één van de zes genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs 2011. Dat maakte de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) zondag bekend.

Van Reybrouck won met zijn boek eerder de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenis Prijs. De andere genomineerde titels zijn “Bonita Avenue” van Peter Buwalda, “Déjà vu” van Esther Verhoef, “Vaslav” van Arthur Japin, “Wij zijn ons brein” van Dick Swaab en “Zomerhuis met zwembad” van Herman Koch. De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (juni 2010-juni 2011). Een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen maakte de keuze.

Lezer heeft laatste woord

Het publiek kan via het internet stemmen op een van de genomineerde titels. Daarnaast is er een “kernjury” van 300 boekenliefhebbers die hun stem uitbrengen. Op 17 oktober wordt de winnaar bekend. De NS Publieksprijs (gesponsord door de Nederlandse Spoorwegen) is de enige jaarlijkse Nederlandse boekenprijs waarbij de lezer het laatste woord heeft.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier