Conflict tussen pastoor en acolietenverantwoordelijke Ingelmunster zorgt voor verwarring

Redactie KW

Vorige week ontvingen de ouders van alle acolieten in Ingelmunster een mail, met de boodschap dat de misdienaarswerking met onmiddellijke ingang werd gestopt. Pastoor Christophe Petit kreeg diverse reacties van ouders, maar verzekert dat de acolietenwerking wel degelijk blijft bestaan.

Misdienaarsverantwoordelijke Ann Allegaert verstuurde recent een mail naar de ouders. Daarin staat vermeld : “Na een ongelukkig voorval dit weekend heeft pastoor Christophe Petit beslist de misdienaarswerking met onmiddellijke ingang in Ingelmunster stop te zetten.

Hij wenst geen misdienaars meer naast zich. Hierbij leg ik dan ook mijn taak als misdienaarsverantwoordelijke neer. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie trouwe en grote inzet. Het spijt me dat ik niet meer met jullie kan verder werken. Ik zal jullie allen missen…”

“Kritiek op één persoon”

Over de vraag wat er precies is gebeurd houdt pastoor Petit de lippen op elkaar. “Er was wat kritiek rond één persoon in kwestie. Die kwam uit het koor en de werkgroep vormselcatechese. Het was mijn taak om daarover te praten en blijkbaar zijn mijn woorden niet goed aangekomen”, is het enige wat hij kwijt wil.

Ook Ann Allegaert toont zich niet erg spraakzaam. “Na een persoonlijk conflict met de pastoor heeft hij mij de opdracht gegeven de misdienaarswerking stop te zetten. Zijn woorden : Ze moeten niet meer komen, geen kleine meer, geen grote meer, niemand meer. Bij dit voorval waren getuigen aanwezig. Ik heb hem nog één dag de kans gegeven zijn woorden in te trekken, wat hij niet heeft gedaan.”.

(PADI)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier