Conflict groeit rond laatste café in Slypskapelle

Redactie KW

In Slypskapelle neemt het conflict tussen de uitbater van het enige café in het dorp en de naaste buren nog toe. Een verzoeningsvergadering met de burgemeester werd gisteravond op de valreep afgeblazen. Het conflict draait rond lawaaihinder. De buren diende al verscheidene keren een klacht in en onlangs besliste de vrederechter dat het café dicht moet om 11 uur ‘s avonds. Dat zorgt nu voor een storm van protest in het dorp.

Het opgelegde sluitingsuur van het enige café in Slypskapelle lokt heel wat heftige reacties uit in het dorp. Er is een facebookgroep opgericht en een petitie opgestart. Voor de buren die klagen over lawaaihinder is er geen begrip.

Een vrederechter heeft beslist dat het café voortaan om 23 uur dicht moet. Dat is niet naar de zin van de 24 verenigingen die er samenkomen.

Pesten

Volgens de advocaat van de bejaarde buren liep de uitbater al verscheidene veroordelingen op maar lapte die aan zijn laars. De enige oplossing is een radicale isolatie van het volledige gebouw zegt hij. Maar intussen moet de uitbater het vonnis respecteren en zijn klanten in toom houden, want nu worden de klagende buren voortdurend gepest.

De burgemeester plant nu opnieuw een verzoeningsvergadering. Maar het vonnis van de vrederechter kan hij niet ongedaan maken. (BS)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier