Concordia Textiles neemt UCO-LDC over

Redactie KW

Concordia Textiles uit Waregem neemt UCO-LDC met vestigingen in Gent en Oudenbos bij Lokeren over. Dat zijn de beide raden van bestuur overeengekomen. Met de samenwerking willen de twee bedrijven het hoofd bieden aan de economische crisis. Alle werknemers blijven aan de slag en beide namen blijven behouden.

Heel wat textielbedrijven van bij ons kunnen nog maar moeilijk het hoofd bieden aan de crisis in de sector. Dat is geen nieuws. Ook Concordia Textiles uit Waregem probeert op te boksen tegen de concurrentie uit de lagelonenlanden. Ondermeer met een vestiging in China en door te investeren in geschoolde arbeidskrachten die nieuwe producten ontwikkelen.

Met de overname breidt Concordia Textiles dus het gamma uit. UCO-LDC produceert ondermeer kunstvezels voor de medische wereld. Voor het bedrijf met vestigingen in Gent en Oudenbos komt de overname net op tijd; in Oudenbos is er momenteel heel wat tijdelijke werkloosheid.

De vakbonden reageren voorzichtig op de overname. Vooral de werknemers in Oudenbos zijn ongerust. Volgens de directie moeten de werknemers niet vrezen. Die plant volgende week een vergadering met alle betrokken partijen. De nieuwe textielgroep biedt werk aan 350 mensen en zal een omzet hebben van 60 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier