Concordia Textiles en Seyntex gaan krachten bundelen

Redactie KW

Textielbedrijven Concordoa Textiles uit Waregem en Seyntex uit Tielt gaan de krachten bundelen. Dat laten beide bedrijven vrijdag in een persbericht weten.

Beide vennootschappen bereikten een princiepsakkoord om de activiteiten weven, verven en bedrukken van Seyntex NV onder te brengen binnen Concordia Textiles.

Seyntex met vestiging in Tielt produceert, confectioneert en distribueert textiel voor technische, militaire en industriële toepassingen en realiseert een omzet van 55 miljoen euro. Concordia Textiles realiseert een groepsomzet van 60 miljoen.

Volgens beide bedrijven biedt het samenbrengen van de activiteiten de mogelijkheid om nieuwe technologieën en producten te ontwikkelen die elk bedrijf in zijn nichemarkt toelaat om concurrentiëler te zijn.

Het samengaan heeft volgens de bedrijven “weinig of geen invloed op de tewerkstelling”. Voor de werknemers van Seyntex in de afdelingen die naar Waregem verhuist, wordt ernaar gestreefd om hen “te integreren binnen de nieuwe organisatie”. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier