Concertgebouw Brugge combineert cultuur met culinair

Redactie KW

Het Concertgebouw Brugge, de grootste cultuurorganisator van Vlaanderen, heeft met negen horeca-uitbaters uit de buurt een overeenkomst afgesloten om cultuur en culinair voortaan te combineren. Het initiatief, dat de naam Concertgebouw Servies meekrijgt, moet cultuurfreaks in de mogelijkheid stellen voor een concert iets te eten, zonder iets van het concert te missen, maar ook na het concert nog ergens terecht te kunnen voor een hapje en een drankje.

“Concertgebouw Servies komt er eigenlijk op vraag van de bezoekers van het concertgebouw zelf”, zegt Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur van Concertgebouw Brugge. “Uit een enquête blijkt dat wij voor onze eigen programmatie 85.000 bezoekers per jaar lokken. Daar zijn veel mensen van over de provincie- en zelfs de landsgrenzen bij. Wij hebben een trouw publiek, en 40 procent combineert een concert met een cultureel-toeristische uitstap. Eén op drie bezoekers wil een concert combineren met een horeca-bezoek in de buurt, voor of na.”

Daarom heeft het Concertgebouw een rondvraag gehouden bij de uitbaters in de buurt. Negen zaken zijn ingegaan op een vraag tot samenwerking. “Zij krijgen een label en engageren zich om de klanten snel te bedienen, zodat ze niets missen van een concert, maar ook om nog na een concert hen mogelijkheid geven tot een hapje. Wij maken promotie voor die uitbaters en zij geven de bezoekers van het concertgebouw een extraatje op vertoon van hun tickets. Dit kan een aperitief, een dessertje of iets anders zijn”, aldus Katrien Van Eeckhoutte.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier