Concert Uri Caine in spiegeltent tijdens MA Festival

Veel volk in Lissewege voor het Ma Festival.
Redactie KW

MUSICA ANTIQUA of het MA Festival trok dit weekend naar Lissewege. Een van de toppers van dit festival waar veel muziekliefhebbers naar uitkeken was het optreden van Uri Caine met zijn bewerking van een Monteverdi compositie. De Italiaanse componist Claudio Monteverdi is een van de centrale figuren van dit zomerfestival.

Claudio Monteverdi gaf in zijn tijd een nieuwe wending aan de muziek. Kenners hebben het nu nog over het vernieuwende en eigenzinnige van de Italiaanse renaissance componist. En ook pianovirtuoos Uri Caine is als componist van klassieke muziek en jazzmuzikant een groot Monteverdi bewonderaar.

Het Uri Caine concert vond plaats in een spiegeltent. Het Brugse muziekfestival doet oude muziek herleven en de locaties zijn verrassend ook omdat de organisatoren willen vernieuwen.

Intussen is het INEGAL ENSEMBLE aan het inzingen in de kerk van Lissewege voor het volgende concert. Hier staan madrigalen van MONTEVERDI op de concertagenda. Het MA festival zorgde dit weekend voor extra drukte in Lissewege.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier