Concept herbestemming Riethove in Oudenburg voorgesteld

Redactie KW

OCMW-voorzitter Rita Meyns (CD&V) heeft op een persconferentie het concept van de herbestemming van Riethove voorgesteld. Zodra de nieuwbouw van het huidige WZC Riethove afgewerkt is, de streefdatum is eind maart 2013, zou de huidige gebouw aangepakt worden.

Van het huidige gebouw wordt slechts een klein gedeelte afgebroken, namelijk een deel van de ‘logistieke’ vleugel van het gebouw aan de kant van de Ettelgemsestraat: keuken, kleedkamers, het verblijf van de zusters en het atelier van de technische dienst.

Dienstencentrum, kinderopvang en administratie

Als herbestemming werden 3 specifieke functies weerhouden: een lokaal dienstencentrum, het Sociaal Huis en OCMW administratie en de buitenschoolse kinderopvang De Kikker. “Een studie heeft uitgemaakt dat gebruik maken van het skelet van het huidige gebouw, voordeliger is dan het totaal afbreken en heropbouwen” stelt OCMW-voorzitter Rita Meyns vast. “Er werd beslist een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren om een idee te krijgen of deze keuzes uitvoerbaar zijn, en om een basis te hebben voor een raming m.b.t. het kostenplaatje. Een eerste raming werd vastgesteld op 2.500.000 euro. Natuurlijk proberen wij hiervoor zoveel mogelijk subsidies binnen te rijven.”

(EN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier