Compagnie Het Zoute is eeuw jong

Redactie KW

Compagnie Het Zoute die Knokke-Heist tot trendy badplaats ontwikkelde, bestaat 100 jaar. En dat wordt gevierd met de uitgave van een boek een tentoonstelling over de onderneming. Compagnie Het Zoute wordt ook wel eens het vastgoedbedrijf van de Knokse burgemeester Leopold Lippens genoemd.

Compagnie Het Zoute viert zijn 100 ste verjaardag in stijl of wat had je verwacht van een bedrijf dat het verste puntje van de oostkust, Het Zoute, omtoverde tot een mondain verblijfsoord. In 1908 richtte de familie Lippens samen met een vennoot een bedrijf op om aan de kust “projecten te ontwikkelen en toeristische locaties te beheren”.

Intussen is ook aan de Oostkust de grond schaars geworden en doet de Compagnie haar succesverhaal nog eens over aan de Noord- Franse Opaalkust. De adellijke familie Lippens zwaait sinds de oprichting de scepter in de Compagnie het Zoute. Leopold Lippens is bovendien al jaren burgemeester van Knokke-Heist.

Met de tentoonstelling in het Knokse Cultuurcentrum Scharpoord en het boek wil de Compaganie Het Zoute ook alle clichés rond het reilen en zeilen van het vastgoedbedrijf uit de wereld helpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier