Comedy Marathon voor het goeie doel

Redactie KW

Gevestigde waarden, maar ook beginnende humoristen die een hele avond lang grappen vertellen. Het is de succesformule van de Comedy Marathon in Kortrijk waarbij geld ingezameld wordt voor Roemeense rioolkinderen. De prijs van het inkomkaartje gaat zelfs integraal naar het goede doel, want de humoristen treden gratis op.

Hoe dan ook; de comedymarathon in Kortrijk is in 9 jaar tijd uitgegroeid tot een vaste afspraak voor mensen die graag lachen. En zelfs ten voordele van het goede doel. Vorig jaar nog zamelden de humoristen 10.000 euro in voor Roemeense rioolkinderen. Dit jaar wordt zelfs een grotere opbrengst verwacht: de schouwburg zit afgeladen vol.

David Galle is als winnaar van de Comedy casino cup de gastheer van de humoravond. Streekgenoot Filip Haeyaert is na enkele jaren afwezigheid ook weer van de partij. De Poperingenaar is onlangs nog tweede geworden tijdens de Wim Sonneveld prijs. Als enige Vlaming in een Nederlandse finale trouwens.

Volgend jaar is het de tiende keer dat de marathon plaatsvindt. En als het van de humoristen afhangt wordt die feestelijke editie zo mogelijk nog grappiger en absurder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier