Comedians slaan in Blankenberge handen in elkaar voor benefiet voor meisje van 6 uit Brugge

© BENNY PROOT
Redactie KW

Acht bekende comedians en een ballonperformer houden op dinsdag 10 september een comedybenefiet in Blankenberge. Daarmee steken ze Ilke Van Dessel, een meisje van 6 met chordoma, een hart onder de riem.

De West-Vlamingen Ygor uit Poperinge, Steven Mahieu, David Galle en Gili, maar ook Jeroen Leenders, Bas Birkers, Veerle Malschaert, Bert Gabriels en ballonkunstenaar Tom Bibo zorgen volgende week dinsdag voor een avondvullend programma in ‘t Colisee in Blankenberge. Zelf hoeven ze er niets aan te verdienen: alle opbrengsten van die avond gaan integraal naar de ouders van Ilke Van Dessel uit Brugge, een meisje van 6 dat lijdt aan chordoma.

Chordoma is een zeldzame langzaam groeiende tumor die ontstaat in de schedelbasis of in een wervel. Omdat een chordoma soms nauw verweven is met de zenuwen, en een operatie zelden mogelijk is zonder blijvende zenuwbeschadigingen, worden chordoma’s veelal behandeld met een combinatie van beperkte operatie en bestraling. Om het ruggenmerg daarbij zoveel mogelijk te sparen wordt gebruik gemaakt van hoge precisie bestralingstechnieken. En zoiets kost uiteraard een bom geld, waardoor elk financieel steuntje meer dan welkom is.

Je ticketje reserveren kan nog altijd via info@davidgalle.be.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier