Colruyt op Collegewijk

Redactie KW

Aan de Stasegemsesteenweg 180, op de grens tussen Collegewijk en Stasegem, komt er een nieuwe Colruytvestiging. Willy Casteele zet daar zijn handel in voeders en granen stop.

Willy Casteele (74) zette in 1953 de zaak van zijn ouders verder. „Mijn vader overleed al in 1943 en mijn moeder, Madeleine Vanfleteren, zette toen de zaak verder. In 1953 nam ik dat op mijn beurt van moeder over. Ik ben nu 74 geworden en vond het tijd om te stoppen. Mijn huisdokter zegt trouwens ook dat het welletjes geweest is. Ik heb eigenlijk de activiteiten al stopgezet eind verleden jaar. Samen met mijn echtgenote Francine Walcarius blijf ik hier in het huis wonen. De magazijnen zullen echter gesloopt worden. Ik heb ondertussen mijn trouwe klanten al bedankt.”

De supermarktketen Colruyt zal er een nieuwe vestiging bouwen. De ligging is ideaal: tussen de Collegewijk en Stasegem, twee volksrijke buurten waar een nood bestaat aan zo’n supermarkt.
Willy Casteele: „Ik mag hier blijven wonen zo lang ik wil. Maar het doet raar om zo van de ene dag op de andere te stoppen. Het wordt absoluut nog even aanpassen.” (DEL)

Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier