Collectie Landbouwmuseum wordt doorgelicht

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Heuvelland laat de collectie van het gemeentelijk Landbouwmuseum in Kemmel doorlichten. Dit zal gebeuren door het Vlaams Expertise-centrum rond het Agraris Erfgoed. Deze doorlichting kadert in een studie om het streekbezoekerscentrum langs de Reningelststraat in Kemmel te vernieuwen. Het Landbouwmuseum, dat in feite niet veel meer is dan een grote verzameling oude landbouwmachines en tractoren, maakt deel uit van het toeristisch complex, waar zich ook het kantoor van VVV Heuvelland bevindt. Maar het Landbouwmuseum lokt de laatste jaren nog slechts zeer weinig praktisch geen bezoekers meer. Daarom zal nu gekeken worden hoe het verhaal van de landbouw er beter tot zijn recht kan komen. In dat kader wordt de collectie doorgelicht.

Bedoeling is om de topstukken te behouden en minder interessante stukken af te stoten en eventueel in depot te plaatsen. Er zal ook gekeken worden welk verhaal er aan welk stuk gekoppeld kan worden. Daarvoor wil de gemeente, in samenwerking met de erfgoedcel CO7 (samenwerkingsverband tussen de 7 gemeenten van de zuidelijke Westhoek) en het provinciebestuur landbouwers op rust interviewen. Bedoeling is om hun verhalen vast te leggen van hoe zij destijds als landbouwer gewerkt en geleefd hebben.

De onderzoeksopdracht voor de doorlichitng van de collectie van het Heuvellandse Landbouwmuseum wordt geraamd op 20.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier