Collectie Landbouwmuseum wordt doorgelicht

19/06/09 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Bron: Kw

Het gemeentebestuur van Heuvelland laat de collectie van het gemeentelijk Landbouwmuseum in Kemmel doorlichten. Dit zal gebeuren door het Vlaams Expertise-centrum rond het Agraris Erfgoed. Deze doorlichting kadert in een studie om het streekbezoekerscentrum langs de Reningelststraat in Kemmel te vernieuwen. Het Landbouwmuseum, dat in feite niet veel meer is dan een grote verzameling oude landbouwmachines en tractoren, maakt deel uit van het toeristisch complex, waar zich ook het kantoor van VVV Heuvelland bevindt. Maar het Landbouwmuseum lokt de laatste jaren nog slechts zeer weinig praktisch geen bezoekers meer. Daarom zal nu gekeken worden hoe het verhaal van de landbouw er beter tot zijn recht kan komen. In dat kader wordt de collectie doorgelicht.

Bedoeling is om de topstukken te behouden en minder interessante stukken af te stoten en eventueel in depot te plaatsen. Er z...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!