CM zet deuren open voor borstvoeding

Redactie KW

Mama’s die hun baby de borst willen geven, kunnen dat voortaan in alle rust in een kantoor van de Christelijke Mutualiteit. De CM wijst erop dat moedermelk nog steeds de beste start is voor een pasgeborene. Kersverse mama’s die borstvoeding geven krijgen van de week trouwens een cadeautje. De CM Roeselare-Tielt, Zuid-West-Vlaanderen en Oostende willen zo samen met de ziekenhuizen borstvoeding promoten.

Voor baby Alessia is het nog even wennen om te zuigen aan mama’s borst, maar Tamara krijgt in het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare alvast een geschenkje omdat ze ervoor kiest. Het is week 40 op de kalender en omdat een zwangerschap gemiddeld veertig weken duurt promoten de CM en de ziekenhuizen net nu mama’s melk.

Sneller herstel

Niet alleen de baby’s nemen zo een goeie start, ook mama herstelt vlugger, zo trekt de baarmoeder makkelijker terug samen. Toch is het taboe rond borstvoeding geven nog niet helemaal verdwenen.

Borstvoeding in het openbaar

“Als dat thuis gebeurt wordt dat als positief ervaren, maar in het openbaar is dat iets anders. Wij staan daar als CM ook achter en willen borstvoeding in het openbaar ook promoten. Daarom kunnen mama’s vanaf nu ook in de kantoren van de CM in de stad terecht om hun kindje te voeden”, zegt Lieve Coffyn van CM Roeselare-Tielt. (KB)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier