Club voor mannen met paardenstaarten in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Vorige maandag werd in café ‘t Rozeveld op de gelijknamige wijk een nieuwe, exclusieve vereniging boven de doopvont gehouden: De Torhoutse Men’s Paardenstaartenclub. Ruim vijftig heren met een paardenstaart waren uitgenodigd, maar uiteindelijk daagden er maar negen op, onder wie initiatiefnemer Daniël Goegebeur, de bekende barbecuemaster.

Alle begin is moeilijk en dus moeten niet alleen de diverse paardenstaarten blijven groeien, maar ook de clubrangen. Het is de bedoeling minstens een dertigtal leden te tellen. “Vijf mannen met een paardenstaart die hier vandaag niet kunnen zijn, hebben zich verontschuldigd, maar worden zeker lid”, aldus Daniël Goegebeur enthousiast. “Drie anderen hebben hun paardenstaart afgeknipt en vallen voorlopig helaas af.”

In navolging van snorrenclubs

“Onze vereniging komt er in navolging van de snorrenclubs. Wellicht is onze club de enige soortgelijke in heel West-Vlaanderen. We mikken op leden uit de regio. De meesten wonen in Torhout zelf. Ik heb mijn paardenstaart destijds laten groeien om als barbecuemaster in het oog te springen. Wat me trouwens perfect gelukt is. Sindsdien heb ik mijn paardenstaart behouden.”

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier