“Club kon stadion bouwen aan Blankenbergse Steenweg” zegt ex-burgemeester Moenaert

Redactie KW

“Waren ze mij vijf jaar geleden gevolgd, dan was Club Brugge nu zijn stadion aan het bouwen, langs de Blankenbergsesteenweg”.

Dat zegt oud-burgemeester Moenaert van Brugge. Hij reageert op de beslissing van de Raad van State vorige vrijdag. Die vernietigt nu definitief de inplanting van een voetbalstadion ten zuiden van Brugge, op Chartreuse. Moenaert opperde ooit om ten noorden van Brugge een nieuwe voetbaltempel te bouwen, maar oogstte daar in politieke en voetbalmiddens een storm van kritiek mee. Maar nu, vijf jaar later, lijkt het nog de enige locatie die mogelijk is. De piste Chartreuse is geen optie meer, zo klonk het vrijdag bij het nieuwe stadsbestuur van Brugge. De derde locatie, de zogenaamde Spie, blijft bedrijventerrein.

Verbouwen

Patrick Moenaert zou het nu alvast helemaal anders aanpakken. “Als ik intellectueel eerlijk ben, vind ik dat we de luttele centen die we hebben, goed moeten spenderen. Mijn idee is dat het beter is als het bestaande stadion wordt verbouwd. Ik bekijk het vanop afstand nu.

Locatie

De nieuwe bestuursploeg van Brugge stelt dat ze de vraag van Club Brugge naar een nieuw stadion ondersteunt en onderhandelde de voorbije maanden met zowel de Vlaamse regering als het clubbestuur. Een bron dicht bij de stad stelt dat er binnenkort een locatievoorstel komt vanuit de stad, dat voor Club te nemen of te laten zal zijn.

Club blijft gaan voor een eigen stadion, maar wil niet bevestigen of dat nu ten noorden van Brugge komt, dan wel op een andere plaats, dichterbij het bestaande Jan Breydel. “Er zijn nog gesprekken bezig met de stad en die zijn concreet, ook met Cercle Brugge en de Vlaamse regering. Wij verwachten daar tegen eind van dit jaar ook nieuws over”, zegt general manager Vincent Mannaert. “Wij hebben niet stilgezeten de voorbije zes maanden, we hebben gewerkt aan een alternatief en daar zijn we ook al goed mee opgeschoten. En tegen eind van dit kalenderjaar hopen we daar ook concreet over te kunnen communiceren”.

(M.D./A.D.)

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier