Club D-Vine belooft overlast in Verwerijstraat in Roeselare te beperken

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Dit weekend opent Club D-Vine haar deuren. De club komt in de plaats van de Stereo Club, een zaak die voor heel wat overlast zorgde. Buurtbewoners zitten dan ook met veel vraagtekens rond de opvolger. Die zijn niet nodig, althans als het van Frank Dvine, de nieuwe uitbater afhangt. “Wij zullen er alles aan doen om overlast te voorkomen”, vertelt hij.

Even recapituleren. Op de hoek van de Verwerijstraat met de Iepersestraat in Roeselare zat tot voor kort Stereo Club. Een etablissement voor jongeren waar regelmatig overlast was. Met uiteindelijk als gevolg dat de zaak meerdere keren een verplichte sluiting werd opgelegd. Eind vorig jaar ging de zaak definitief over kop.

Met Club D-Vine is er nu een nieuwe uitbating. De club is sinds dit weekend open. “Op moment van sluiten van de deal had ik geen weet van klachten. Toen ik op de hoogte gebracht werd, ben ik met de buurtbewoners gaan praten. Ik vroeg hen naar de problemen”, vertelt uitbater Frank Dvine. “In die optiek had ik al een positief gesprek met het gemeentebestuur. We zijn van plan om deze overlast zoveel mogelijk in te dijken. Zo mag er geen geluidsoverlast meer zijn door een andere positionering van de boxen. Na sluitingsuur zal ik samen met de portier de omgeving afspeuren om er zeker van te zijn dat er geen hinder meer is.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier