Club Brugge verheugd met evolutie in stadiondossier

Redactie KW

Club Brugge is verheugd dat Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld) het stadiondossier opnieuw in beweging zet.

Het dossier maakt deel uit van de afbakening van het regionaal stedelijk gebied Brugge. Eind maart of begin april wordt een plenaire vergadering rond de afbakening georganiseerd. Het gaat om een vergadering van ambtenaren van de betrokken gemeenten, de Vlaamse overheid en het provinciebestuur. Afhankelijk van de opmerkingen zou er nog voor de verkiezingen van 7 juni een voorlopige vaststelling van het gebied kunnen komen.

Club Brugge is verheugd dat het dossier de laatste rechte lijn naar een beslissing nadert. De voetbalclub roept anderzijds op tot sereniteit.

Club Brugge wil in samenwerking met projectontwikkelaar Uplace in de Zedelgemse deelgemeente Loppem een winkelcentrum en een stadion met 40.000 zitjes bouwen. Het overdekte winkelcentrum van 41.000 vierkante meter moet
het stadion ter waarde van 80 miljoen euro financieren.

Het geheel zou 1.200 jobs creëren. Club Brugge maakte haar plannen twee jaar geleden bekend. Na de goedkeuring van de definitieve afbakening van het regionaal stedelijk gebied Brugge is nog vier jaar nodig voor het stadion eventueel kan openen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier