Club Brugge-supporter gooit steen naar spelersbus Anderlecht

Redactie KW

Buiten het veld is de topper tussen Club Brugge en Anderlecht zondag relatief rustig verlopen, zowel voor als na de wedstrijd. Er werd wel een supporter van Club opgepakt die ervan wordt verdacht een steen naar de spelersbus van Anderlecht te hebben gegooid na de wedstrijd. Niemand raakte gewond, de bus reed gewoon door.

De provocerende houding van Anderlecht-speler Jovanovic ten overstaan van de supporters van Club na de gelijkmaker, zou ook nog wel eens een staartje kunnen krijgen. Hij gaf aan dat hij de supporters met een denkbeeldig machinegeweer doodschoot. Ook spelers moeten zich gedragen op het veld en het zal aan Binnenlandse Zaken zijn om de speler daarvoor al dan niet een sanctie op te leggen, luidt het.

Vorig jaar

De politie had de supportersbewegingen voor het overige onder controle en wilde rellen zoals op 18 april vorig jaar vermijden. Toen kwam het tot een veldslag met supporters van Club die een raid wilden uitvoeren op de Anderlecht-bussen en de politie.

Een kleine honderd supporters werden toen opgepakt, waarvan er bijna twintig voor de rechtbank moesten verschijnen en naast een werkstraf of voorwaardelijke celstraf, ook twee tot drie jaar stadionverbod kregen. De anderen kregen een sanctie van Binnenlandse Zaken op basis van de voetbalwet.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier