Club Brugge krijgt steun van eigen Spaanse supportersclub

Redactie KW

Vanavond speelt Club Brugge de return in de zestiende finales van de Uefa Cup tegen Valencia, waar de Bruggelingen de 1-0 uit de heenwedstrijd verdedigt. Op het thuisfront zal een pak supporters duimen, maar ook in Spanje zelf beschikt het blauw-zwarte legioen over een eigen supportersclub.

‘Peña club brugas’ is een fanlub erkend door de supportersfederatie, met nummer 38, maar dus wel een eindje van het Jan Breydelstadion vandaan. Bezieler is Philippe Debeaussart. Hij is afkomstig van Harelbeke, maar woont nu in Spanje. En van daaruit richtte hij dus een supportersclub op voor alle ‘Europese’ fans van Club Brugge.

Barbecue voor de match

De leden trokken deze week al, voorzien van hun officiële vlag, naar de luchthaven om de spelers te begroeten en donderdagavond is er voor de match tegen Valencia ook eerst nog een barbecue voorzien. Maar daarna wordt het natuurlijk bittere ernst, want Club moet natuurlijk naar de achtste finales.

Eigen lokaal, eigen blad?

Zelf is Philippe al bijna veertig jaar supporter. Voor hij naar Spanje trok volgde hij alle wedstrijden hier, maar hij trok de lijn gewoon door in het zonnige zuiden. Door de wedstrijden te volgen op de radio en dus ook door een fanclub op te richten. Ondertussen telt de club meer dan honderd leden, is er een eigen lokaal in Calpe en zit ook een ledenblad in de pijplijn…

(FV voor kw.be)

>> http://clubbruggecostablanca.ning.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier