Club Brugge helpt jonge werklozen op juiste spoor

Redactie KW

Club Brugge helpt twintig jonge werkzoekenden om hun eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt.

Het project dat de naam “Back on Track” meekreeg, werd woensdagochtend toegelicht in het Jan Breydelstadion. Back on Track is een samenwerking tussen VDAB, vzw Playing for Succes (PFS), de vzw JKVG (Jeugdwerk en Tewerkstelling van personen met beperkingen) en de Brugse voetbalclub. Met dit project willen de partners jongeren met oriëntatie-, motivatie en/of attitudeproblemen stimuleren om op zoek te gaan naar een job of om een opleiding te volgen. Dat is ook nodig want uit de jongste cijfer van de VDAB blijkt dat 1 op 4 werklozen in de regio Brugge jonger is dan 25 jaar.

Stage

Bij Club Brugge krijgen twintig jongeren, tussen 18 en 30 jaar, de kans om in een stageperiode van tien weken kennis te maken met diverse werkplekken, bijvoorbeeld ticketverkoop, logistieke dienst of de groendienst. Na die periode krijgen ze een attest van deelname en volgt een nabegeleiding door een trajectbegeleider van de VDAB. “We willen met Club Brugge onze verantwoordelijkheid opnemen en iets teruggeven aan de maatschappij. Club Brugge biedt een inspirerend kader waar de trajectvolgers hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en ontdekken”, aldus Peter Gheysen van de eersteklasser.

Het traject loopt al sinds dit voorjaar en zes jongeren, op acht deelnemers, werkten inmiddels hun traject af. Op 13 mei startte een tweede groep van vier jongeren. De komende maanden volgen nog eens acht jongeren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier