Club Brugge haalt Nederlandse verdediger binnen

Redactie KW

Ryan Donk heeft een contract voor vier jaar getekend bij Club Brugge. Hij speelde vorig seizoen met Carl Hoefkens bij West Bromwich. De Engelse club leende de 23-jarige Donk van AZ Alkmaar. Voor Adrie Koster is Donk geen onbekende, want hij werkte nog met hem samen bij RKC.

Club Brugge flirtte al een tijdje met Ryan Donk. De Nederlander had na zijn uitleenbeurt aan West Bromwich moeten terugkeren naar AZ, maar bij de Nederlandse kampioen was geen plaats meer voor de verdediger. De 23-jarige Donk is een snelle centrale verdediger. Hij is met zijn 1,92 meter ook geen kleine jongen. Met de terugkeer van Stepan Kucera en de transfer van de jonge Braziliaan Cleber heeft Club nu meer keuzemogelijkheden achterin.

Donk debuteerde in 2005 in de hoofdmacht van RKC onder Adrie Koster. In 2006 stapte de Nederlander over naar AZ en wenkte een grote carrière. Donk werd met Nederland Europees kampioen bij de beloften en hij zat even in de voorselectie voor Oranje. Maar de laatste jaren stagneerde zijn groei een beetje. Bij West Bromwich kwam Donk maar 16 keer in actie.

Bij Club Brugge hoopt Donk zijn carrière nieuw leven in te blazen. Donderdag legde hij medische testen af. Hij heeft gekozen voor rugnummer 18. Maandag zal hij op de training zijn ploegmaats voor het eerst ontmoeten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier