‘Close2’ morgen in de finale van ‘De Bedenkers’

Redactie KW

Roeselarenaar Dirk Rosiers staat morgen met zijn kompanen Nico Mattan en Gaspar Cornette in de finale van het één-programma De Bedenkers. Gisteren voerde het drietal promotie voor hun uitvinding in het Wielermuseum van Roeselare.

Het één-programma De Bedenkers kent morgenavond zijn grote finale. De Close2 van Dirk Rosiers en zijn team is één van de vier finalisten. “De Close2 is een snelspanner voor een fietswiel met een automatisch kliksysteem”, vertelt Dirk. “Je hoeft de snelspanner dus niet meer aan te draaien, waardoor een wiel vervangen kinderspel wordt. De voorbije weken bewees Tania Dexters dat ook zij op die manier een fietswiel kan vervangen. De Close2 biedt tal van voordelen, zo is ons systeem de helft lichter dan de huidige systemen. Of we nu winnen of niet, vast staat dat de Close2 zal geproduceerd worden. Wellicht zal dit in Hongarije gebeuren. De Close2 zal vanaf eind maart in de winkel liggen. We voorzien dat de topversie maximaal 45 euro zal kosten, wat een heel concurrentiële prijs is in vergelijking met de bestaande systemen. Hoe we onze kansen voor maandag inschatten? Eén of vier zeker? De jury vond de Close2 de beste uitvinding, maar je weet niet hoe het grote publiek zal stemmen. De sms’jes zijn uiteindelijk bepalend. We voeren zondag nog campagne tijdens het veldrijden in Roubaix.”

Beloning

Wie morgenavond zijn stem uitbrengt voor de Close2, wordt door Dirk Rosiers en zijn team beloond. “Al wie stemt en volgend weekend naar Velofollies in Kortrijk Xpo komt en op onze stand zijn gsm met gedateerd stembewijs toont, krijgt een gratis pint of Duvel. Onder alle stemmers wordt ook een verblijf voor twee personen in Lanzarotte verloot.” (VV/foto SB)

Info: www.close2.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier